Hemma hos Bettan …

… så heter min nya roman.

omslaghhbwebb

Den här gången har jag skrivit en berättelse där huvudpersonerna är jämnåriga med mig själv. Bettan, Matte och Carina har varit kompisar sedan sommaren då de var fjorton år. Nu är de femtiofyra. De lyssnar fortfarande på Kiss när de träffas. Men livet är inte riktigt på topp den novemberkväll då vi kliver in i deras liv.
Inspirationen till Hemma hos Bettan fick jag hos mitt eget gäng i tonåren. De som tog emot mig med öppna armar när jag lillgammal kom ut från skogen på min moppe och som lärde mig allt som en fjortonåring behövde kunna 1976. Vi är fortfarande vänner, precis som romanens Bettan, Matte och Carina.
Jag har också hämtat idéer från nutid, där det kan vara lätt att känna sig i otakt när jobbet förändras och man kanske inte är den digitala spjutspets som efterfrågas.
Bokens Carina befinner sig just där men är långt ifrån trött och pensionsfärdig, och hon avskyr att bli hopbuntad med andra som en hopplös 50+.
Bettan, busschaufför med andra drömmar, tror jag att många av oss känner, eller känner igen oss i. De där andra drömmarna, när ska de få en chans?
Det är Matte som får berätta om året när allting förändras för honom och hans två tjejkompisar. Författaren Matte, trött på sig själv och sina många erövringar. Nu har han blivit förälskad i en av sina romankaraktärer och letar efter henne i verkligheten (och blir retad för det av Bettan och Carina, som de alltid retats med honom).

Hemma hos Bettan är i första hand skriven för att underhålla.
Men jag hoppas att boken ska väcka tankar hos er som läser den. Kanske har det blivit dags för de där drömmarna att få en chans?

Så här låter baksidestexten:
”Men då åker vi väl dit då. Till 70-talet. Kan ni på lördag?”

De tre barndomsvännerna Bettan, Matte och Carina har fastnat i en grå vardag. Bettan drömmer om att öppna inredningsbutik men harvar på som busschaufför, Mattes författarkarriär vill aldrig riktigt ta fart och Carinas glamorösa liv slås i spillror när hon erbjuds avgångsvederlag från sitt chefsjobb.

De bestämmer sig för att åka tillbaka i tiden, till utsvängda jeans, blå Blend och Kiss. Till Bettans sommarställe där allting en gång började, och där en missuppfattning leder till den perfekta affärsidén – en retroretreat för sargade själar.

Hemma hos Bettan kommer få dig att skratta, gråta och känna igen dig. Det är en feelgood-roman om att hitta tillbaka till känslan av att allt är möjligt, om bygemenskap och om kärlek.”

Hemma hos Bettan finns hos Akademibokhandeln
och på Adlibris, Bokus och andra nätbokhandlar:

http://www.bokus.com/bok/9789176294000/hemma-hos-bettan/

http://www.adlibris.com/se/bok/hemma-hos-bettan-9789176294000

23 reaktioner på ”Hemma hos Bettan …

 1. Whaoo! Grattis! Så himla trevlig och kul texten låter. Den måste jag definitivt köpa och läsa. Jag bara älskar FEELGOOD. 🙂
  Får jag fråga om du givet ut den via förlag eller egenutgivning? Dösnyggt omslag, precis som på 70-talet.

  Gilla

  • Det är roligast att börja med En sommar på luffen och fortsätta med Anna-Lisas Antik och sedan Flickorna i speceriaffären. En sommar på luffwen skrev jag som en prequel, men den är ju därmed första delen i serien.

   Gilla

 2. Har nu läst klart ”Hemma hos Bettan” Tack för denna 70-tals nostalgi tripp i Bokformat.Jag har inte läst någon bok innan som ens påminner om denna härliga historia.Full pott på denna bok!

  Gillad av 1 person

 3. Jag har tidigare läst dina böcker om Anna-Lisa. Nu har jag läst Hemma hos Bettan. Jag tycker verkligen om alla böckerna som du har skrivit. Nu längtar jag efter att läsa nästa bok. Hoppas den kommer till hösten.

  Gilla

 4. Vad kul att en till Anna-Lisa är på gång! Längtar…
  Gillade alla tre, det är så kul att de är så olika (men ändå samma sköna stämning). Jag bor i närheten av Lindesberg och Fellingsbro, det är så roligt med den pricksäkra miljöbeskrivningen.
  Håller på med Bettan nu och blev glad över att Anna-Lisa och Söderbergagänget finns med på ett hörn i boken.
  Tack för att du berikar oss med din berättarglädje och kunskap.

  Gillad av 1 person

   • Jag ska köpa Anna-Lisas val om inte biblioteket tar in den.Vill ju läsa den direkt.Längtat.Vad är det för handling på den nya du skriver om?Tack för att du skriver böcker👍💟

    Gilla

   • Biblioteken brukar ta in mina böcker om låntagare ber om det. Fast det kan ta ett tag …
    Jag kan inte prata om handlingen i den nya boken, håller alltid handlingen hemlig för alla utom min man innan boken är klar 🙂 Men det är en kärleksroman.

    Gilla

 5. Tror jag får köpa den.Det dröjer nog för länge till biblioteket tar hem den.Tack för svar!Ska bli kul att läsa AnnaLisas val.👍💟

  Gilla

 6. Nu har jag läst Anna-Lisas val, lika fantastisk härlig den som de andra böckerna. Nu får man vänta på den nya boken. Tack för att du skriver så trevliga härliga böcker, älskar dem.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.