Om mig

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Min plats på jorden.

Jag är författare och journalist,
lantbrukardotter och hemvändare.

Sedan sex år tillbaka bor min man Håkan och jag på föräldragården i den lilla by i Roslagen där jag växte upp. Numera återstår bara tio hektar jord och skog .
Men när jag sitter och skriver är min utsikt sjön där jag tillbringade de flesta av barndomssomrarnas ljusa timmar. Varje morgon hämtar jag tidningarna i postlådan framme vid landsvägen. Varje kväll ser jag ut över loge och lider, är lycklig över att få bo här där mina rötter finns.
Jag är 58 år och jobbade som journalist i över tjugofem år. Innan dess hann jag med att arbeta på järnvägen, Roslagsbanan och SJ, i sju roliga år. Jag känner mig fortfarande som järnvägare. Numera skriver jag böcker på halvtid och jobbar halvtid som verksamhetsutvecklare på ett studieförbund.

Fyraromaner.jpg
Min första roman, Anna-Lisas Antik, kom ut 2013. Jag hade en dröm om att öppna retrobutik, men omvandlade drömmen till handlingen i den boken istället. Där började mitt författarskap.
Anna-Lisas liv visade sig vara så spännande att jag fortsatte skriva. Det blev tre böcker till om henne.

a%cc%8ahman-owetz-hemma-hos-bettan-9789176294000 Båda böckerna beskuren
Därefter har jag skrivit de tre fristående romanerna Hemma hos Bettan,  Brevvännerna och Renoveringsobjekten. Brevvännerna kom på andraplats l årets Bok 2020.
När jag inte skriver böcker eller jobbar på studieförbund går jag på loppisar och letar 50-talsporslin och -textilier.  Klyver ved. Och läser andras böcker.
Och gullar med Putte, vår fantastiska sorkjägare och myskisse (när han har lust).

img_21531
Jag tycker oftast att livet är roligt. Under kategorin ”Life is good” här på sidan skriver jag om sådant som gör dagarna gyllene. Som läsarbrev, loppisfynd eller solglitter genom löven en strålande oktoberdag.
Du hittar mig på Instagram också. Mina konton heter @eliahmanowetz
och @femtiotalsjakten. Femtiotalsjakten heter också min gamla retroblogg,
som jag inte längre hinner uppdatera men där du hittar rätt mycket roligt
om retro, och en kaféguide.

Min mejl: eliahman (snabel-a) gmail.com